il·lusrtració Marta Montañá

33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

Mollerussa, del 2 al 14 de maig de 2017


Exposicions

Exposició de llibres infantils i juvenils

Prop de cinc mil llibres adreçats a infants i joves de 0 a 15 anys.

Exposició «Novetats i fons editorial»

Editorials de llibre infantil i juvenil exposen les millors obres del seu fons i les novetats de l'any.

Exposició «Selecció 2016»

L'equip de crítica i el consell de redacció de la revista Faristol consideren que aquesta mostra aplega els llibres més interessants apareguts al llarg de l'any 2016.

Exposició monogràfica «Visca la revolució!»

Un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se. Hi trobareu revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta.

Exposició «Pippi Langstrump il·lustrada»

Amb motiu del 70è aniversari del llibre de l'escriptora sueca Astrid Lindgren, celebrat ara fa dos anys, trenta il·lustradors, tots alumnes de l'escola de la Dona de la Diputació de Barcelona, presenten la seva mirada particular d'aquest clàssic:

Il·lustradors: Montse Alacuant, Martí Alcon, Mercè d'Arbra, Mariona B. Barberà, Esther Bernal, Maria del Mar Borrajo, Inés Borràs, Joan Bricollé, Celia Burgos, Vicenç Camacho Laia Carrera, Samuel Castaño, Maria Contreras, Victoria Cuello, Anna Elizabeth Davis, Anna Font, Dartina Gómez, Elodie Gouche, Miguel Manich, Ibone López, Marina Martin, Enrique Molina, Veronica Monterde, Esther Osuna, Maria Palet, Isabel Penelo, Anna Sempere, Meritxell Salvadó, Elena Val i Anna Vila.

Idea i coordinació: Ignasi Blanch.

Exposició «Vermell de censura»

En aquesta exposició es mostren llibres censurats o prohibits, obres que han estat maltractades o retallades, edicions segrestades abans o després de veure la llum, volums amagats en inferns de biblioteques o en magatzems tancats amb pany i clau, títols retirats de les prestatgeries d'escoles o instituts. Aquesta és una exposició de llibres, sí. De llibres que han estat en perill de deixar de ser-ho. Però, que, en canvi, s'han convertit en veus perpètues de llibertat.

Producció: El Born Centre de Cultura i Memòria.

Exposició «Kamishibais: una oportunitat per treballar escriptura i lectura»

Mostra dels kamishibais fets per alumnes de diferents centres educatius de Mollerussa.

La tècnica tradicional japonesa dels kamishibais és un bon recurs per motivar l'alumnat perquè treballi l'escriptura i la lectura, així com també l'expressió plàstica.


HORARI: De dilluns a divendres: de 9 a 13 i de 15 a 20 h.

Dissabtes i diumenges: de 10.30 a 14 i de 16 a 20 h.


Organitzen: ClijCAT i Ajuntament de Mollerussa.


Col·laboren: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, OEPLI, Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i Diputació de Lleida


Altres col·laboradors: Centre de Recursos Pedagògics del Pla d'Urgell.Clijcat. Consell Català del LLibre Infantil i Juvenil. clijcat@clijcat.cat
Política de protecció de dades